Volvo esitles täiesti uut lahendust laste sõiduks turvahällis

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volvo uus lahendus turvahälli paigutamiseks
Volvo uus lahendus turvahälli paigutamiseks Foto: Volvo

Rootsi autotootja Volvo tuli hiljuti Shanghais oma uut automudelit XC90 tutvustades välja täiesti uudse lahendusega, kuidas vanemail oleks lihtsam korraldada laste sõitu turvahällis.

Selle asemel, et kinnitada väikelapsed turvahälliga tagaistme külge, on Volvo realiseerimas ideed tõsta autost välja eesmise kõrvalistuja tool ning asendada see pööratava alusega turvahälli kinnitamiseks, kirjutab USA Today.

Uuenduse tulemusel saaks üks vanematest istuda tagaistmel ja olla lapsega silmkontaktis ning temaga tegeleda. Kui autos peaks olema vaid juht, saab ta lapse keerata näoga enda poole. Samuti muutub lihtsamaks turvahälli autost väljatõstmine.

«Alustasime küsimusega iseendale: kas suudame teha vanemate elu lihtsamaks ja laste sõitu  turvalisemaks,» ütles Volvo autode interjööride peadisainer Tisha Johnson.

Foto: Volvo

Tema sõnul muudab lapse istme uus asukoht lihtsamaks lapse autosse panemise või ta sealt välja võtmise, pakub püsiva silmside võimalust lapse ja vanema vahel ning loob lisaruumi kõikvõimalike lastega seotud lisapagasi jaoks.

Volvol seisab siiski uuendusega seoses probleem paljudes  riikides, sealhulgas USA-s, kus seadused näevad ette laste turvahälli kinnitamise vaid tagaistmele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles