Hiinlannad troonivad rikkaimate naiste edetabelit

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina lipp.
Hiina lipp. Foto: SCANPIX

Oma rikkuse ise loonud maailma rikkaimate naiste edetabelist hõivavad enam kui poole hiinlannad, vahendab Financial Times.

Huruni uurimisinstituudi koostatud naismiljardäride edetabeli esikolmikus on ainult hiinlannad. Edetabelit juhib Hiina paberi ümbertöötlemisega tegeleva firma Nine Dragons Paper 53-aastane juht Zhang Yin, kelle varanduse suuruseks hinnatakse 5,6 miljardit dollarit.

Longfor Property 46-aastane omanik Wu Yajun saavutas 4,1 miljardi dollariga teise ning Hong-Kongi konglomeraadi Fuhua Internationali juht, 69-aastane Chen Lihua kolmanda koha.

Kõige rikkam mittehiinlanna on rõivabränd Zara omanik Spaniard Rosalia Mera, kelle varanduseks hinnatakse 3,5 miljardit dollarit. Esiüheteistkümnes on  veel kaks moevallas varanduse loonut: Gapi juht Doris Fisher, kes saavutas edetabelis kaheksanda koha ning 11. koha saavutanud Benettoni juht Giuliana Benetton.

USA mustanahaline jutusaate juht Oprah Winfrey hõivas Huruni edetabelis 2,3 miljaradi dollari suuruse varandusega üheksanda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles