IMF: abipaketi toimimiseks tuleb Kreeka võlad ümber struktureerida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMFi juht Christine Lagarde.
IMFi juht Christine Lagarde. Foto: SCANPIX

Kreeka abipaketi toimimiseks tuleb riigi võlad ümber struktureerida, ütles Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juht Christine Lagarde kolmapäeval.

Lagarde'i sõnul peaks Ateena esmalt jätkama kulusid kärpivaid reforme.

«Teine etapp on võlgade umberstruktureerimine, mis meie hinnangul on Kreeka juhtumis vajalikud, et selle võlg oleks jätkusuutlik. See analüüs pole muutunud. Võib tõepoolest juhtuda, et numbreid võidakse üle vaadata, kuid meie analüüs pole muutunud,» lausus Lagarde.

Kreeka esitas ametliku taotluse finantsabi saamiseks Euroopa stabiilsusmehhanismist (ESM).

Kreeka on ametlikult maksejõuetu, sest ei suutnud tasuda IMF-ile 1,6 miljardit eurot. 20. juulil peab Kreeka tasuma Euroopa Keskpangale (EKP) üle 3 miljardi euro.

Riigi teine abiprogramm aegus 30. juunil ning Ateena peab Euroopa Liidu, Euroopa Keskpanga ja IMF-iga läbirääkimisi kolmanda abipaketi koostamiseks.

EKP otsustas jätta Kreeka pankade hädarahastuse samale tasemele ehk 89 miljardit eurot, kirjutas uudisteagentuur STT kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles