Kreeka rahandusministri hinnangul antakse riigile uus võimalus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurogrupi president Jeroen Dijsselbloem ja Kreeka uus rahandusminister Eukleides Tsakalotos.
Eurogrupi president Jeroen Dijsselbloem ja Kreeka uus rahandusminister Eukleides Tsakalotos. Foto: YVES HERMAN/REUTERS

Eurotsoonis on olemas «poliitiline tahe» Kreekale uue võimaluse andmiseks, ütles teisipäeval pärast kohtumist Brüsselis ajakirjanikele rahandusminister Eukleides Tsakalotos.

Värske rahandusministri arvates on tehtud edusamme ja «on olemas poliitiline tahe Kreekale uue võimaluse andmiseks».

Kreeka esitab kolmapäeval muudetud abipaketitaotluse, mis «võtab arvesse» rahvusvaheliste laenuandjate muresid, ütles valitsusallikas veidi varem õhtul. Muudetud taotlus, mille vastuvõtmist peetakse Kreeka eurotsooni jäämise seisukohalt otsustavaks, esitatakse eurogrupi rahandusministritele.

Eurogrupp teatas teisipäeval, et Kreeka teeb taotluse abiprogrammi avamiseks Euroopa stabiilsusmehhanismist (ESM).

Kreeka peaks tegema formaalse taotluse uueks abipaketist kolmapäeval, ütles Eurogrupi juht Jeroen Dijsselbloem pärast euroala rahandusministrite kohtumist.

Dijsselbloem ütles, et tema Kreeka kolleeg Tsakalotos ei «esitanud täna ühtki konkreetset meedet», ehkki nõuti reformikava.

Kreeka valitsusallikas ütles, et Ateena tegi esitas omapoolsed ettepanekud 30. juunil ning need on teatud «parandustega» endiselt laual.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles