Töötukassa on Eesti Energia töötajate koondamiseks valmis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa
Töötukassa Foto: Toomas Huik

Töötukassa avalike suhete peaspetsialist Ülle Otsa sõnul on töötukassal ka varem Eesti Energia 200 töötaja koondamise sarnaste juhtumitega tegeleda tulnud ning tagajärgedeks ollakse valmis. 

"Töötukassal on olemas koondamistele reageerimise meeskond, kes koondamisi läbi viivaid tööandjaid toetab," tutvustas Ots. Koondatavatel on võimalik abi saada juba enne töösuhte lõppemist: meeskond otsib ja vahendab neile tööpakkumisi ning pakub võimalust kohtuda potentsiaalsete uute tööandjatega.

„Ida-Virumaal on hetkeseisuga pakkuda 461 vaba töökohta ning töötukassa on valmis oma teenuste ja nõustamisega inimestele igati abiks olema.“ 

Otsa sõnul motiveeritakse koondatuid kohe uue töö otsimisele keskenduma. Töötukassas end koondamisteatega tööotsijaks registreerides on võimalik juba enne töösuhte lõppu erinevatest töötukassa teenustest (karjäärinõustamine, tööturukoolitus, tööpraktika jne) osa saada. Teenuseid võimaldatakse ka tööotsijana registreerunud vanaduspensioniealistele.

„Olles eeldatavast koondamisest teada saanud, lepib töötukassa koondamistele reageerimise meeskond tööandjaga kokku teavitusürituse koondatavatele, kus selgitab, kuhu töötuna arvele võtmiseks pöörduda ning annab ülevaate töötukassa teenuste, toetuste ja hüvitiste saamise võimalustest. Vajadusel osalevad teavitusüritusel ka töötukassa partnerid (näiteks tööinspektsioon, kohaliku omavalitsuse sotsiaalhoolekande osakond,  ametiühingud), et koondatavad saaksid võimalikult palju informatsiooni ja kontakte erinevatest allikatest,“ rääkis Ots. 

Eile kirjutas Põhjarannik, et Eesti Energia koondab aasta lõpuks põlevkivi nõudluse vähenemise tõttu ligikaudu 200 kaevurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles