Vopaki käive kukkus üle 40 protsendi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vopak E.O.S juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer.
Vopak E.O.S juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer. Foto: SCANPIX

Peamiselt naftasaaduste ümberlaadimise ja hoiustamisega tegeleva AS-i Vopak E.O.S. käive vähenes eelmisel aastal 42,5 protsenti 87,7 miljonile eurole ja kasum 61,3 protsenti 13,2 miljonile eurole.

Grupi tegevust mõjutas möödunud aastal keeruline üldine tegevuskeskkond ja uutest terminalidest tingitud suurenev konkurents, kirjutab ettevõtte juhtkond majandusaasta aruandes. Tulenevalt eelmainitust alustas ettevõte möödunud aastal optimeerimiskava, mille käigus vähendatakse töötajate hulka, hoolduskulusid ja investeeringuid.

Tuludest 58,3 miljonit tuli naftasaaduste ümberlaadimisest, 27,7 miljonit naftasaaduste hoiustamisest ja 1,5 miljonit raudteeveoteenustest. Mullu investeeris grupp 4,1 miljonit eurot terminalide infrastruktuuri ja raudteetegevuse potentsiaali tugevdamisse, aasta varasemalt investeeris ettevõte 10,2 miljonit.

Grupi bilansimaht vähenes aastaga 3,7 protsenti 265,6 miljonile eurole, kohustusi oli kontsernil 74,3 miljoni euro ulatuses.

Grupis töötas keskmiselt 507 inimest, mida on 12,1 protsenti vähem kui aasta varem; bilansipäeva seisuga töötas ettevõttes 439 inimest ehk 24,8 protsenti vähem kui aasta varem. Tööjõukulud moodustasid kokku 15,2 miljonit eurot.

Grupi omanduses on neli eraldiseisvat terminali, millest kaks asuavad Maardus ja kaks Muuga sadamas. Grupi mahutipark moodustab üle miljoni kuupmeetri ning võimaldab ümber laadida ja hoiustada nii tumedaid kui heledaid naftasaadusi.

Vopaki konsolideerimisgruppi kuuluvad lisaks emafirmale tütarettevõted AS E.R.S ja OÜ EK Holding.

Vopak E.O.S. on Koninklijke Vopak N.V. ja Miraby International ühisettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles