Eesti Energia: peame muutuma efektiivsemaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Energia

Muutlikel konkurentsiturgudel tegutsemine sunnib Eesti Energiat otsima uusi võimalusi, mis aitavad tõsta ettevõtte efektiivsust.

Uuest aastast võetakse Eesti Energia Estonia kaevanduses efektiivsuse tõstmise eesmärgil kasutusele kamberlaava tehnoloogia, mis võimaldab põlevkivi kaevandamist madalamate kuludega, kui seni kasutusel olnud kamberkaevandamise meetod. Uue kaevandamistehnoloogia kasutuselevõttu investeeritakse üle 21 miljoni euro ning see loob ka 50 töökohta.

Eile Põhjarannikus ilmunud uudisele 200 töötaja koondamise kohta vastas Eesti Energia Kaevanduste juht Andres Vainola täpsustuseks, et koondatavatele töötajatele otsitakse uusi töövõimalusi, tehes koostööd ametiühingute, töötukassa ja teiste piirkonna ettevõtetega.

"Ligi pooled töökohad, mis aasta lõpuks töö ümberkorraldamisega kaovad, on seotud töötajate vanadus- või sooduspensionile siirdumisega. Kaevandustes on töötajatele, keda ümberkorraldused puudutavad, loodud kindlustunde pakkumiseks ka toetusfond, mis võimaldab kuni viis aastat enne pensioniikka jõudmist taotleda ettevõttepensioni. Samuti on võimalik töötajatel, kel ei õnnestu töötuskindlustushüvitise maksmise perioodil tööd leida, võimalik taotleda fondist ümberõppestipendiumit," rääkis Vainola.

Kevadel Postimehele antud intervjuus ütles Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter, et ettevõtte jaoks on hetkeolukord nafta, õli ja elektri hindade kõikumise tõttu keeruline.

„Peame rohkem investeerima tehnoloogiasse. Auvere uues elektrijaamas hakkab tööle vaid 40 inimest, Narva elektrijaamade käivitamisel 60ndatel töötas seal suurusjärkude võrra rohkem inimesi. Suundumus on see, et lihtsamat töötajaskonda väheneb ja spetsialiste ning insenere tuleb juurde,“ rääkis Sutter mais Postimehele.

Eile vahendas BNS, et Eesti Energia sulgeb 13. juuliks Balti elektrijaama 9. ja 10. plokid, mis on pea 50 aastat vanad, praeguseks amortiseerunud ning millega tootmine muutub uute keskkonnanõuete rakendumisel võimatuks. Töökohtade arv energiaplokkide sulgemisel ei vähene. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles