Euroopa Komisjoni juht soovib Kreekat euroalasse jätta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras ja Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras ja Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri sõnul soovib ta vältida Kreeka väljumist euroalalt.

«Minu sooviks on, et «Grexitit» tuleks vältida,» ütles Juncker Euroopa Parlamendile tunde enne euroala rahandusministrite tippkohtumist teisipäeval, vahendas BNS.

«Euroopa Liidus on neid, kes avalikult või muul moel teevad õhutustööd Kreeka väljumiseks eurotsoonist. Minu elu ütleb mulle, et lihtsakoelised vastused on valed lahendused,» lisas ta.

«Nüüd on aeg terve mõistusega, mõistlikel ja teatud määral emotsioonilistel inimestel läbi rääkida. Kreeka delegatsioon kõndis kõnelustelt minema. See oli vale. See oli tõsine viga. Läbirääkimistelt minema ei kõnnita,» lisas ta.

Samas hoiatas Juncker, et «lahendus ei kerki esile üleöö.»

«Kui kavatseme lahenduse välja mõelda täna, siis sellest kujuneks ülemäära lihtsustatud lahendus.»

«Kavatseme täna üksteisega rääkida, üksteist mõista, näidata üles sallivust ja taastada kord,» lausus Juncker.

EL kavatseb jätkata tööd võlakõneluste taasalustamiseks Ateenaga, ent Kreeka peaministril Alexis Tsiprasel on aeg asja juurde asuda ning väljendada selgelt seda, mida pühapäeval toimunud referendum tähendab, lausus Juncker.

Teisipäeval toimuv euroala rahandusministrite kohtumine algab Eesti aja järgi kell 14.00 ja sellele järgnev euroala tippkohtumine kell 19.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles