Samsungil läheb üha halvemini

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galaxy S6 edge nutitelefonid Mobile World Congressil Barcelonas.
Galaxy S6 edge nutitelefonid Mobile World Congressil Barcelonas. Foto: ALBERT GEA/REUTERS

Lõuna-Korea tehnikahiiglase Samsung Electronicsi jaoks kujunes käesoleva aasta teine kvartal majandustulemuste osas taas suureks pettumuseks, peapõhjuseks peetase turuosa kaotust teistele Androidi-platvormile seadmeid loovatele ettevõtetele.

Ettevõte teatas täna, et tema teise kvartali kasum jääb tõenäoliselt ootustele alla. Tema ärikasumi numbriks arvatakse kujunevat 6,9 triljonit vonni (5,5 miljardit eurot), mis tähendab nelja protsendilist langust võrreldes möödunud aastaga. Tegelik ärikasumi ootus oli aga 7,2 triljonit vonni.

Konsolideeritud müügitulu langes kaheksa protsenti tasemeni 48 triljonit vonni, kuigi ootused olid 53 triljonit.

Järjekordse ebaõnnetunud kvartali üheks põhjuseks võivad olla ka uue lipulaevaks oleva nutitelefoni S6 edge tarneprobleemid ning ettevõte ei pruugi jätkuvalt olla valmis selle klaasist ja metallist valmistatud ning iPhone 6 Plus peakonkurendiks loodud telefoni nõudlusi rahuldama, vahendab portaal techcrunch.com

Aastal 2014 oli Samsungil viimase kolme aasta madalaim aastakasum ja seda just nutitelefonide müügi languse tõttu. Samas loodetakse, et nutitelefonide uued aitavad ettevõttel aasta lõpuks siiski kasumit tublisti kasvatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles