Google’i isejuhtivad autod jõudsid Austini tänavatele

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isesõitvad testautod.
Isesõitvad testautod. Foto: engadget.com

Tehnoloogiahiid Google teatas täna, et on laiendanud oma isesõitvate autode testimispiirkonda ning nüüdsest liiguvad need ka Texases asuva Austini tänavatel. Eesti peaminister peab isejuhtivaid autosid aga turvalisemakski kui juhtidega sõidukeid.

«On suveaeg, seega pakivad miljonid ameeriklased oma asjad ja asuvad teele - nii ka meie. Valisime Austini oma projekti uueks testimiskohaks ja üks meie Lexus SUV-dest on nüüd seal, turvajuhid peal ning liiklemas mõned ruutmiilil vanalinna põhja- ja kaguosas,» seisab Google’i hommikuses ajaveebi sissekandes.

Projektimeeskonna sõnul neile oluline saada isejuhtivate autode arendamisel uusi kogemusi tarkvara kasutamisel erinevates sõidutingimustes, liiklus- ja teeoludes.

Portaali Engadget teatel on tegemist esimese korraga, kui Google oma isesõitvate autodega Mountain View linna piirkonnast välja on liikunud. Selleks küsiti erilubasid nii Texase kubernerilt, transpordiametilt, politseilt ja paljudelt teistelt.

Avalikkuse eest hoiti teste siiski suures osas varjul, et vältida testsõitudele liigset tähelepanu. Eksperdid on kahtluse alla seadnud ka nende testide turvalisuse, kuna isesõitvad autod on osalenud vähemalt 11 liiklusintsidendis – tõsi, need on olnud pisiavariid, mille põhjustajaks pole olnud isesõitvad autod.

Rõivas soovib selliseid teste ka Eestisse

Eesti peaminister Taavi Rõivas sai Google'i isejuhtivate autode testimisala laiendamisest inspiratsiooni tõstatamaks avalikku diskussiooni ka Eesti võimaliku osaluse kohta sarnastes ettevõtmistes.

«Miks mitte ei võiks ka Eestis selliseid tehnoloogiaid testida,» küsis Rõivas oma Facebooki seinal ja avaldas arvamust, et need on mitmel põhjusel turvalisemadki kui juhiga autod.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles