Nafta hind tegi suure kukkumise, Neste tõstis bensiini hinda

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankimine Neste tanklas.
Tankimine Neste tanklas. Foto: SCANPIX

Nafta hind tegi eile kolme kuu suurima kukkumise, sest Hiina aktsiaturgude langus ning pakkumise kasv USAst ning võimalik, et ka Iraanist, panid investoreid muretsema võimaliku ületootmise pärast.

Peamiselt USAs kaubeldava Lääne Texase nafta hind kukkus 7,7 protsenti 52,53 dollarini barrel, Euroopa võrdlushinnaks olev Brenti nafta odavnes 6,3 protsenti 56,54 dollarini barrel.

«See on päev, mida ma olen oodanud juba kolm kuud,» ütles ajalehele The Wall Street Journal riskifondi Protec Energy Partners partner Todd Gartner. Fond on panustanud sellele, et nafta hind kukub septembriks 49 dollarini barrel.

Neste tõstis bensiini hinda kahe sendi võrra. Bensiini 95 maksab Neste ja teiste suuremate kütusemüüjate automaattanklates nüüd 1,199 senti ja bensiin 98 1,239 senti liiter. Diislikütuse hind pole muutunud.

Neste Eesti peadirektor Ivar Kohv põhjendas hinnatõusu viimaste päevade bensiini sisseostuhinna tõusutrendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles