Eesti Energia koondab aasta lõpuks umbes 200 kaevurit

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Umbes 200 Eesti Energia kaevurit ootab ees koondamine.
Umbes 200 Eesti Energia kaevurit ootab ees koondamine. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eesti Energia koondab aasta lõpuks ligikaudu 200 kaevurit, kuna põlevkivi nõudlus on õli ja elektri odavate hindade tõttu vähenenud, kirjutab Põhjarannik.

Tänavu kevadel Eesti Energia Kaevanduste juhatuse esimehe ametisse asunud Andres Vainola sõnul on seoses muutliku olukorraga turgudel ja põlevkivi vajaduse kahenemisega kavas Estonia kaevanduses minna taas kuuepäevaselt töönädalalt tagasi viiepäevasele ja selle tagajärjel ei ole pääsu ka paarisaja kaevuri koondamisest.

Estonia kaevandus  hakkas kuus päeva nädalas tööle kaks aastat tagasi, kui seal suurendati pärast Viru kaevanduse ja Aidu karjääri sulgemist tootmismahtu ja toodi üle ka osa nende endiste tootmisüksuste töötajaid. «Praegune turuolukord on paraku hoopis teistsugune. Õli hinnad tulid alla eelmise aasta lõpus. Hoolimata sellest, et hüdrovarud Skandinaavias on allpool keskmist taset, on tänavu kevadel ka elektri hinnad langenud tasemele, millele on raske leida loogilist seletust.  Lootsime viimase hetkeni, et suvel, kui paljude lähiriikide elektrijaamades on tavapärased remondid, kasvavad  nõudlus ja hind, aga midagi sellist pole kahjuks juhtunud,» kirjeldas Vainola turul toimuvat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles