Galerii: töömehed alustasid euro remonti

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

The Wall Street Journal kirjutas tänavu aprillis, et euro sümboliseerib Euroopa ühtsust, kuid euro on lagunemas. Nad pidasid silmas Euroopa Keskpanga Frankfurdis asuva endise peakorteri ees seisvat 14 meetri kõrgust euro märgi skulptuuri, mis on kehvas seisus.

WSJ kirjeldas, et skulptuuri lambid vajavad vahetamist, see on kaetud kleepsutega ja vandaalid värvisid ühe tähe hiljuti punaseks. Ajaleht jõudis järeldusele: «Euro sümbol vajab abiprogrammi».

Ning just täna, kui Kreeka lahkumine eurotsoonist on reaalsem kui iial enne ja euro saatus seega lahtine, alustasid töömehed euro skulptuuri lahti võtmist.

Kusjuures euro skulptuur ei kuulugi Euroopa Keskpangale, küll aga toetavad nad selle hooldust. Skulptuuri omanik on kodanikuühendus Frankfurdi kultuurikomitee, mis haldab ka turismiinfo postreid kogu linnas. Selle president ütles WSJ-le aprillis, et nad kulutavad euro skulptuuri hoolduseks juba niigi aastas 15 000 – 30 000 eurot, kuid suuremaks remondiks oleks vaja kuni 60 000 eurot.

Töömeeste vilgas tegevus viitab tõenäoliselt sellele, et ilmselt on nüüd skulptuuri suuremaks remondiks siiski raha leitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles