ÜRO võlaekspert: Kreeka ei suudaks rohkem kärpeid taluda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka kommunistliku partei meeleavaldus Syntagma väljakul.
Kreeka kommunistliku partei meeleavaldus Syntagma väljakul. Foto: Eero Vabamägi

Kreeka ei suudaks enam rohkem kärpeid taluda, sest need tooksid kaasa sotsiaalsed rahutused ning sellega vähendaksid majandusliku taastumise tõenäosust, sõnas ÜRO võlaekspert esmaspäeval.

Pühapäeval keeldusid kreeklased kasinusmeetmetest rahvahääletusel. Sellega sattusid küsimärgi alla nii riigi tulevik euroalas kui uute läbirääkimiste võimalikkus, vahendab Kathimerini.

ÜRO võlakspert Juan Pablo Bohoslavky sõnas, et Kreeka võlausaldajad oleksid pidanud rohkem tähelepanu pöörama sellele, mida rahvusvahelised seadused võla kohta ütlevad.

«Tundub, et Euroopa on unustanud, et rahvusvahelised inimõigused mängivad ja peaksid mängima võtmerolli,» ütles Bohoslavky, kelle sõnul on finantside ja inimõiguste vahelised sidemed üliolulised. «Mu sõnum on, et kui Kreeka tragöödia osapooltel osutaksid tähelepanu sellele, mida inimõiguste seadustel on öelda, oleks kõikidel lihtsam, eriti Kreeka rahval,» sõnas Bohoslavky.

Tema sõnul pole Kreeka kärped töötanud. «See on väga selge sõnum Kreeka inimestelt – aitab kärpemeetmetest. Ning kui vaadata andmeid, siis kasinus ei aidanud majandusel kasvada,» ütles ta.

Ta sõnas, et on eriti mures toidu ja ravimite puuduse pärast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles