Berliin: hetkel puudub alus Kreekaga kõneluste jätkamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka mees Kreeka lipuga
Kreeka mees Kreeka lipuga Foto: SCANPIX

Saksamaa teatas esmaspäeval, et hetkel puudub alus Kreekaga uue abipaketi või võlaleevenduse üle läbirääkimiste pidamiseks.

«Kreeka kodanike pühapäeva õhtuse otsuse valguses puudub alus läbirääkimiste alustamiseks uue abiprogrammi üle,» ütles Saksa kantsleri Angela Merkeli pressiesindaja Steffen Seibert.

Saksa rahandusministeeriumi pressiesindaja Martin Jäger ütles vastuseks Ateena üleskutsetele riigi võla restruktureerimiseks, et «ei näe vajadust kõnelusi alustada.»

Kreeka pühapäeval peetud referendumil ütles laenuandjate abipaketi tingimustele «ei» 61,31 ja «jah» 38,69 protsenti valijatest. Referendumil osales 62,5 protsenti valijatest.

Kreeka peaminister Alexis Tsipras ütles referendumi järel, et «ei» võit ei ole mandaat lõheks Euroopaga, vaid otsus, mis tugevdab Kreeka läbirääkimispositsiooni elujõulise kokkuleppe saavutamiseks.

«Sel korral on läbirääkimistelaual ka võlg,» lausus peaminister, viidates Kreeka kauaaegsele nõudmisele rääkida kreeditoridega läbi riigi võlakoorma restruktureerimise üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles