Viis asja, mis annavad märku vajadusest töökohta vahetada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stress.
Stress. Foto: SCANPIX

IT-personali vahendusega tegeleva ettevõtte Zack Group direktor Greg Brown kirjeldab portaalis LinkedIn Pulse viite märki, mis viitavad sellele, et oleks aeg hakata uut tööandjat otsima.

Sa oled pidevalt liiga stressis

Stress on küll mingil määral osa pea igast tööst, kuid selle mõjul inimese elule peaks olema siiski mingid kindlad piirid - seda peaks tööl tasakaalustama meeldivad ja rahuldustpakkuvad hetked. Kui tunned, et sa ei suuda ka peale tööpäeva lõppu korralikult lõõgastuda ja muremõtteid selja taha jätta, tuleks hakata mõtlema töökoha vahetamisele.

Sinuga käitutakse tööl halvasti

Mitte keegi ei peaks tööl taluma negatiivset käitumist ja suhtumist. Kui tunned, et oled pidevalt oma ülemuse või kolleegide solvangute ja alanduste sihtmärgiks, ei ole ka ilusa numbriga palgalipik sellele piisavaks kompensatsiooniks. Inimesed veedavad väga suure osa oma elust tööd tehes ning ennast tuleks ümbritseda inimestega, kellega on võimalik nauditavat koostööd teha. Kui see nii ei ole, tuleks ümbritsevat keskkonda muuta.

Sul puudub kirg töö vastu

Kui sa vead ennast hommikuti vastumeelselt tööle, selle asemel, et särasilmselt uutele väljakutsetele vastu minna, on see märgiks valedest valikutest. Kui sa ei tee seda, mida armastad, ei saavuta sa kunagi oma tõelist potentsiaali ning ei ole täielikult õnnelik. Kui on olemas tahe, pole oma töökoha või lausa elatusala vahetamiseks ning uute oskuste ja teadmiste omandamiseks kunagi liiga hilja.

Sinu karjäär on tupikus

Kui tunned, et olemasolev töökoht hakkab ennast ammendama, kuid praegune tööandja ei võimalda sul lähemas tulevikus järgmist sammu karjääriredelil teha, on aeg muutusteks. Kui avastad, et oled suur kala väikeses tiigis, on aeg leida endale järv või lausa ookean!

Sa oled alamakstud

See, et sinu praegune tööandja maksab sulle vähem, kui sa enda hinnangul väärt oled, ei tähenda, et selline olukord valitseks ka teiste tööandjate juures. Kui oled oma praeguse tööandja heaks töötanud suurepäraste tulemustega vähemalt aasta, kuid sinu palgatõususoovid on korduvalt tagasi lükatud, on aeg hakata otsima tööandjat, kes oskab sinu panust vääriliselt hinnata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles