Efteni uus fond kogus 10 miljonit eurot kapitali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EfTEN Capitali omanik ja juht Viljar Arakas.
EfTEN Capitali omanik ja juht Viljar Arakas. Foto: Tairo Lutter

Efteni mittekutselistele investoritele suunatud alternatiivfondi Eften Real Estate Fund III AS aktsiate märkimine oli edukas, esialgsetel andmetel koguti 10 miljonit eurot kapitali, vahendas BNS.

Emissioonis osales üle 140 investori. Koos Eften Capitali partnerite ja fondijuhtide alginvesteeringuga ulatub fondi aktsiakapital esmase informatsiooni järgi 13,3 miljoni euroni, teatas Eften.

"Täitsime meie kolmanda kinnisvarafondi emissiooni eesmärgiks seatud kapitali kaasamise programmi ja oleme rahul," ütles EfTEN Real Estate Fund III AS-i fondijuht Viljar Arakas.

Tulemus ületas Efteni ootuseid, ütles Arakas BNS-ile. Tema sõnul jäi suur hulk võimalike inivestoreid esialgu emissioonist eemale, viidates soovile natuke rohkem tootega tutvuda.

Tema sõnul võib esmasele emissioonile järg tulla juba 2015. aasta sügisel. "Oli objektiivseid põhjuseid, miks see juriidiliselt küllaltki keeruline emissioon jäi jaanipühade aega ja oli subjektiivseid põhjuseid, mis meie elu neil nädalatel lihtsamaks ei teinud, kuid lõpptulemusena on meil põhjust rahul olla," ütles Arakas.

Tema sõnul on fondil eelkokkulepped omandatavate objektide osas tehtud ja raha seisma ei jää. "Investorid on meid usaldanud ja meie asi on nüüd seda usaldust õigustada," lisas Arakas.

Tegemist on 10-aastase tähtajalise fondiga, millest kolm aastat on investeerimisperiood ning seitse aastat hoidmiseks ja väljumiseks. Eften Real Estate Fund III AS on plaanis peale investeerimisperioodi lõppemist noteerida Balti börsil, mille tulemusel muutub fond tähtajatuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles