Oleg Ossinovski ettevõtte kasum vähenes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti üks superrikastest on Oleg Ossinovski.
Eesti üks superrikastest on Oleg Ossinovski. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Oleg Ossinovskile kuuluva kontserni Skinest Rail puhaskasum oli 2014. aastal 28,5 miljonit eurot, mis on 3 miljoni euro võrra vähem kui 2013. aastal.

Keeruline olukord raudteega seotud teenuste turul mõjutas kontserni tulu, mis langes 124,8 miljoni euroni eelkõige raudteeveeremi nõudluse languse tõttu, kuna kliendid lükkasid investeeringud järgmistesse perioodidesse, teatas ettevõte.

Ettevõtte raudteeveeremi varuosade tootmise ja müügi käive kasvas 2014. aastal 17 protsenti 23,8 miljoni euroni. Raudtee ehituse ja pealisehitusmaterjalide müügi käive kasvas 2,7 korda ja tõusis 31 miljoni euroni.

Kontserni omakapitali osakaal kasvas 4,1 protsenti, moodustades 143 miljonit eurot. Omakapitali osakaal bilansimahust moodustas 75 protsenti.

Venemaa klientide osakaal müügitulust langes 25 protsenti ja moodustas 14 protsenti kontserni käibest. Tuntav käibekasv toimus Soome, Rootsi, Gruusia, Mongoolia, Kasahstani ja Balti turgudel.

«Odav nafta hind, Venemaa vastased sanktsioonid, Euroopa aeglane majanduskasv, rubla langus ja dollari kallinemine on tegurid, mis vähendasid vedude mahtu paljudes riikides. Samuti peatasid mitmete riikide riiklikud raudtee-ettevõtted veeremipargi uuendamise,» selgitas juhatuse liige Roman Zahharov.

Kontsern jätkab laienemist uutele turgudele ja kliendibaasi suurendamist. 2014. aastal lisandusid kontserni koosseisu uued ettevõtted – kaubavagunite remondiettevõte AS Valga Depoo ja raudtee ehituse ettevõte UAB Vitras-S. Kontsern Skinest Rail osales Leedus Rail Baltica projektis, ehitas täies ulatuses üle 50 kilomeetri raudteed. 2014. aastal lõpetati edukalt valutehase tarne Usbeki Raudteele.

Kontsern Skinest Rail tegutseb alates 1997. aastast ja pakub raudtee alast integreeritud täisteenust Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Poolas, Rootsis, Ukrainas, Gruusias, Kasahstanis, Aserbaidžaanis, Mongoolias ja Venemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles