Kreeklaste napp enamus kavatseb referendumil toetada reformipaketti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopameelsete kodanike meeleavaldus Kreeka parlamendi esisel väljakul.
Euroopameelsete kodanike meeleavaldus Kreeka parlamendi esisel väljakul. Foto: Eero Vabamägi

Kreeklaste napp enamus pooldab 5. juulil toimuval referendumil riigi rahvusvaheliste võlausaldajate reformipaketi vastuvõtmist, selgus reedel avaldatud kahest uuringust.

Referendumil kavatseb «jah» hääle anda 44,8 protsenti küsitletuist ning 43,4 protsenti kavatsevad ettepanekutele öelda «ei». Oma otsust polnud veel langetanud 11,8 protsenti vastanutest. Küsitluse viis teisipäeval ja kolmapäeval läbi uuringufirma Alco Institute.

Omapoolse küsitluse avaldas ka Kreeka ajaleht Ethnos. Uuringust selgus, et ettepanekuid toetavad 45 protsenti ning vastustab 43 protsenti vastanuist. Euroalasse jäämist pooldas 74 protsenti küsitletutest. Uuringu statistilise vea protsenti ei avaldatud.

Saksa rahvusringhääling ARD avaldas reedel uuringu, milles küsiti sakslastelt, kas Kreeka peaks jääma euroalasse või sellest lahkuma.

Mõlemat seisukohta toetas 45 protsenti vastanuist. Respondentidest 31 protsenti muretsevad Euroopa Liidu koospüsimise pärast.

ARD avaldatud uuringus osales 1001 inimest ning see viidi läbi 29.-30. juunini. Uuringu statistiline viga oli 3,1 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles