Vaata, kuidas Windows 10 jõuab su arvutisse

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb W10 välja tahvelarvutis
Selline näeb W10 välja tahvelarvutis Foto: TechCrunch

Pärast mõningat segadust turul ja mitmeti tõlgendatavaid sõnumeid andis Microsoft eile detailse ülevaate, kuidas jõuab uus operatsioonisüsteem Windows 10 vähem kui nelja nädala pärast testijate ja tavakasutajate arvutitesse ja tahvlitesse.

Microsoft teatas, et hetkeseisuga oma maailmas kokku ligi viis miljonit vabatahtlikku testijat ning miljoneid sooviavaldusi endale tasuta operatsioonisüsteemi uuendus saada. Nimelt pakub kõigile praegustele Windows 7 ja Windows 8 ja 8.1 kasutajatele uuenduse aastaks tasuta. Ettevõte loodab, et uus süsteem võetakse kahe-kolme aastaga kasutusele ligi miljardis seadmes.

Esmalt lubab Microsoft anda Windows 10 avaliku versiooni seadmevalmistajatele, et nad saaksid asuda katsetamiste järel varustama uusi arvuteid uue operatsioonisüsteemiga.

Seejärel jõuab uus OP-süsteem seadmete jaemüüjatele kogu maailmas, et nad saaksid nõustada oma kliente nende seadmete puhul, mis on äsja ostetud ja omavad veel operatsioonisüsteemi versiooni 8.1

Sellised seadmed saavad endale külge järgmise kleebise:

Foto: Microsoft

Edasi, alates 29. juulist jõuavad teatised uuenduse olemasolu kohta nendeni, kes on registreerinud Windows 10 testijaks Windows Insider programmi liikmena.

Päev hiljem peaks teated ekraani all paremas nurgas uuenduse kohta saabuma järk-järgult lainetena kõigile tavakasutajatele. Microsoft kasutab seejuures oma ühilduvuse kontrolli süsteeme ja allolev teavitus peaks jõudma tõesti ainult nendeni, kelle seade W10-ga hästi töötama peaks.

Foto: Microsoft

Kui kasutaja seadme süsteem ei ole mingil põhjusel W10 jaoks valmis, annab Microsoft vastavat infot uuenduse käigus. Mõningatel juhtudel antakse kasutajale ka edasimüüja kontaktandmed, et vajadusel abi saada. Ettevõte soovitab uuenduse igal juhul lõpuni teha ja leida probleemidele lahendusi Windowsi poest pärast protsessi lõpule viimist.

Microsofti teatel jõuab 29. Juulil kasutajateni ka süsteemi äriversioon Windows 10 Pro. Olemas on veel versioonid Windows 10 Enterprise, Education ja eelkirjeldatud tavakasutajatele mõeldud Home.

Windows 10 installeerimise eelduseks olevate süsteeminõuetega saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles