Varoufakis: referendumi järel on kokkulepe «100 protsenti» kindel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis pressikonverentsil pärast kohtumist eurogrupi liikmetega.
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis pressikonverentsil pärast kohtumist eurogrupi liikmetega. Foto: AP / Scanpix

Kreeka rahandusminister Giannis Varoufakis ütles neljapäeval usutluses BBC-le, et Kreeka jõuab võlausaldajatega "100-protsendise" tõenäosusega pühapäevase referendumi järel kokkuleppele.

«Kokkuleppele jõutakse sõltumata sellest, kas valimiskastide juures öeldakse «jah» või «ei»,» ütles Varoufakis Briti rahvusringhäälingule. «Kui referendumil öeldakse «jah», tuleb halb kokkulepe ja pangad avanevad halva kokkuleppega...Kui «ei» peaks võitma, saame elujõulise leppe nende ettepanekutega, mida on meile viimasel paaril päeval tehtud,» lausus ta.

Varoufakis kutsus kreeklasi hääletama referendumil laenuandjate abipaketi tingimuste vastu.

Rahandusminister lubas tagasi astuda, kui kreeklased hääletavad edasiste kärbete ja maksutõusude poolt.

Varoufakis kritiseeris teravalt kokkuhoiupoliitikat, mida Kreeka on olnud sunnitud viimasel viiel aastal ellu viima, ning pikaleveninud läbirääkimisi kreeditoridega.

«Meil on Euroopas väga halb valitsemissüsteem. See ei ole rahaliidu juhtimiseks õige viis. See on paroodia, viie aasta pikkune eksituste komöödia, mille jooksul Euroopa on pikendanud ja teeselnud,» lausus ta.

«Programm, mille nad sellele riigile peale surusid ja millega nad tahavad jätkata....läheb majandusajalukku kui kõigi aegade suurim vusserdus,» lausus Varoufakis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles