Eksport kasvas augustis ligi 40 protsenti

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konteinerid Paldiski Lõunasadamas.
Konteinerid Paldiski Lõunasadamas. Foto: Liis Treimann

Kaupade eksport jooksevhindades suurenes 2010. aasta augustis 37 ja import 34 protsenti võrreldes eelmise aasta augustiga.

Augustis eksporditi Eestist kaupu 11,1 miljardi krooni väärtuses ning imporditi Eestisse 12,2 miljardi krooni eest, teatas statistikaamet. Kaubavahetus kasvas kiiremini viimati selle aasta mais, kui ekspordi kasv oli 39 ja impordil 46 protsenti eelmise aasta sama kuuga võrreldes.

2010. aasta juuliga võrreldes suurenes augustis eksport 2 ning import 6 protsenti.

Kaubavahetuse puudujääk oli augustis 1,1 miljardit krooni. Võrreldes möödunud aasta augustiga puudujääk mõnevõrra suurenes.

Euroopa Liidu (EL) riikidesse eksporditi Eestist kaupu 7,5 miljardi krooni eest, mis moodustas 67 protsenti Eesti koguekspordist. Eelmise aasta augustiga võrreldes suurenes eksport EL riikidesse 36 protsenti. Eksport ühendusevälistesse ehk nn kolmandatesse riikidesse suurenes 40 protsenti.

EL riikidest imporditi Eestisse kaupu 10 miljardi krooni väärtuses, mis moodustas 82 protsenti Eesti koguimpordist. Eelmise aasta augustiga võrreldes suurenes import EL riikidest 38, import kolmandatest riikidest suurenes 19 protsenti.

EL riikidega oli kaubavahetuse puudujääk 2,5 miljardit krooni. Kaubavahetuses kolmandate riikidega tekkis ülejääk 1,4 miljardit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles