Ligi: majanduskasvust hoolimata ei taha tööpuudus langeda

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Liis Treimann.

Rahvusvahelise majandusväljaande Emerging Markets poolt aasta parimaks Euroopa rahandusministriks valitud Jürgen Ligi sõnul muretsevad paljud riigid praegu selle üle, et majanduskav on enamikus riikides küll juba alanud, kuid tööpuudus ei taha kuidagi langeda.

Ligi rääkis Kuku raadio hommikuprogrammile «Ärataja», et majanduskasv ilma töökohtadeta, ehk et kui tõuseb tootlikkus, kuid mitte töökohtade arv, on suur probleem. Ministri sõnul ei saa ka Eestis tööpuuduse languse tempoga rahul olla.

Ligi sõnul vaevlevad Euroopa riigid suurtes võlgades ning meeleheitlikult otsitakse võimalusi nendest välja tulla ning hakata uuesti kulusid kokku hoidma.

Tema väitel on tasakaal maailmamajanduses niipalju muutunud, et seda üritatakse kuidagi ka kvootides kajastada. «Siin on suur initsiaator USA, kes soovib, et uued kasvanud majandused saaksid suurema hääleõiguse, mis tähendab seda, et meie lähimad liitlased ja sõbrad kipuvad neid kaotama, see aga tekitab palju pingeid,» märkis Ligi.

Minister kinnitas, et need organisatsioonid tegelevad maailmamajandusega - Maailmapank on suunatud eelkõige arenguabile ja Eesti on ennast Ligi väitel püüdnud abisaajate ringist pidevalt eemale hoida, et sellesse lahtrisse mitte kuuluda, IMF aga tegeleb üldise majanduse tasakaaluga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles