Rahapõud raputab Kreeka kasiinosid

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasiino
Kasiino Foto: Caro / Scanpix

Kreekas napib sularaha ning Loutraki kasiino kunagisest hiilgusest on järel vaid varemed. 

1990ndate keskel tekitasid riiklikud töökohad Kreekas koguka keskklassi ning Euroopa Liiduga liitumine andis majandusele tiivad, kirjutab Bloomberg Business.

Kasiino oli külastajaist tulvil ning äri õitses, ütlesid töötajad.

Tänaseks on prisketele panustele mängimine seiskunud ning näha võib vaid ühe-euroste mänguautomaatide nuppe näppivaid pensionäre.

«Oh oleks te neid autosid näinud: Porsched, tutikad Mercedesed, isegi üks McLaren F1,» ütles reporterile parklateenindaja, kes oli ametis roostetanud Fiesta paigutamisega Škoda ja Volkswageni luukpärade vahele. «Nüüd pole muud kui igavlevad vanaemad.»

Juttu tuleb puhuma ka krupjee, kes hoiab peopesi umbkaudu 30 sentimeetri laiuselt laiali – demonstreerimaks, milliste rahapatakatega rahvas sisse astus.

Praeguse olukorra võrdkujuna seisis sissekäigu juures pangaautomaadi ees pensionär Giorgios (56). Mehe silmad olid naelutatud ekraanile ning ta proovis õnne erinevate pangakaartidega.

Giorgios kibeles tagasi blackjacki laua taha, aga selleks oli vaja värsket raha. Mida pank kapitalikontrollidele kuulekana aga anda ei tahtnud.

«Teie meelest on see naljakas?» pahandas pensionär küsimuse peale, kas ta olukord polnud mitte kujukas näide Kreeka kohta: raha on otsas, kuid loodetavasti muudavad kreeditorid meelt. «See on minu raha ja ma tahan seda nüüd.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles