Tööstustoodangu maht vähenes mais 2 protsenti

Crisely Apri
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötlev tööstus.
Töötlev tööstus. Foto: Ain Protsin

Tööstusettevõtted tootsid 2015. aasta mais 2 protsenti vähem toodangut kui eelmise aasta mais, teatab Statistikaamet tänases pressiteates.

Toodang vähenes nii töötlevas tööstuses kui ka mäetööstuses ja energeetikas. Kui veebruaris toodeti töötlevas tööstuses 5 ja märtsis 3 protsenti rohkem toodangut kui eelmise aasta samal kuul, siis aprillis aeglustus kasv 1 protsendini.

Mais pöördus kasv languseks – toodeti 1 protsendi võrra vähem toodangut kui mullu samal ajal. Kaks kolmandikku tööstusharudest ei saavutanud mais eelmise aasta mahtu. Toodangu mahu vähenemist põhjustas eelkõige langus toiduainete, metall- ja keemiatoodete ning ehitusmaterjali tootmises.

Kuigi suurema osatähtsusega tööstusharudes (elektroonika- ja puittoodete, elektriseadmete, mööbli- ja mootorsõidukite tootmises) toodang suurenes, ei korvanud see paljude väiksemate tööstusharude tootmise vähenemist.

Välisturule müüdi mais 70 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. Korrigeerimata andmetel vähenes 2014. aasta maiga võrreldes toodangu müük ekspordiks 1 protsenti ja müük kodumaisele turule 8 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles