Kreeklased kalduvad peale pankade sulgemist aina enam «jah» poole

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka pangad avasid täna uksed pensionäridele, kes saavad võtta välja kuni 120 eurot pensionit.
Kreeka pangad avasid täna uksed pensionäridele, kes saavad võtta välja kuni 120 eurot pensionit. Foto: Angelos Tzortzinis/AFP

Enamus kreeklastest hääletaks 5. juulil korraldataval abipaketi tingimusi puudutaval referendumil «ei», kuid peale pankade sulgemist on inimesed kaldunud aina enam «jah» poole, näitab täna avaldatud arvamusküsitlus.

Küsitlus korraldati 28–30 juunil ning selle avaldas ajaleht Efimerida ton Syntakton, vahendas Reuters. Uuringu järgi plaanib 54 protsenti küsitlusele vastanud referendumil osalejatest hääletada «ei» ning 33 protsenti «jah».

Enne ja peale pankade sulgemist küsitletud inimeste vastuste analüüsist selgus aga, et peale pühapäevast kapitalikontrolli kehtestamise otsust on see vahe vähenenud.

Enne pankade sulgemist küsitletutest plaanis 57 protsenti vastata referendumil «ei» ning 30 protsenti «jah». Hiljem küsitletutest plaanis «ei» hääletada neist 46 protsenti ja «jah» 37 protsenti.

ProRata instituudi korraldatud küsitluse järgi plaanib referendumil osaleda 86 protsenti küsitletutest, kellest 50 protsenti toetab peaministri Aleksis Tsiprase otsust referendumit korraldada ja 38 protsenti mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles