Xiaomi hakkab odavtelefoniga Lõuna-Ameerika turgu vallutama

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xiaomi juht ja asutaja Lei Jun.
Xiaomi juht ja asutaja Lei Jun. Foto: Reuters / Scanpix

Hiina nutiseadmete tootja Xiaomi astus esimese sammu Lõuna-Ameerika turule, tuues Brasiilias müüki 160 dollarit maksva Redmi 2 nutitelefoni, kirjutab Bloomberg.

Sama, 4,7-tollise ekraani ja 8 MP kaameraga varustatud telefon tuleb lähema aasta jooksul müüki ka Venemaal, Tais ja Vietnamis.

Eelmise aasta detsembris sai maailma suuruselt kolmas nutitelefonitootja Xiaomi 1,1 miljardi dollari suuruse investeeringu, mis kasvatas ettevõtte hinnangulise väärtuse 45 miljardile dollarile ning mille abil hakatakse laienema lisaks Aasiale ka teistele turgudele. Vaid viis aastat tegutsenud ettevõte on seadmeid seni tootnud Hiinas, nüüd aga avati Brasiilia tootmisüksus ning kohalike partnerite abil hakatakse Xiaomi nutiseadmeid tootma ka Indias.

Üheks Xiaomi edu saladuseks on otsemüük läbi veebi, mis tähendab vahendavate operaatorite kõrvale jätmist ja väiksemaid kulusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles