Ärge ülemusele öelge - parimad tunnid Facebooki postitamiseks on tööajal

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas seadusrikkujat võiks karistada sotsiaalmeedia kasutamise keelamisega?
Kas seadusrikkujat võiks karistada sotsiaalmeedia kasutamise keelamisega? Foto: SCANPIX

Miljonite sotsiaalmeedia sissekannete analüüsi tulemused näitavad, et tööandjate kurvastuseks suurim tõenäosus sotsiaalmeedia postitustele vastukaja saada paraku just tööajal.

San Franciscos asuv veebiturundusettevõte Klout analüüsis hiljuti 144 miljonit Facebooki postitust ja neile laekunud 1,1 miljardit vastukaja, et tuvastada reaktsioonide hulga - kui parima sotsiaalse mõju näitaja - põhjal parim aeg sotsiaalvõrgustikesse postitamiseks, vahendab väljaanne Quartz.

Tulemused näitavad, et suurima tõenäosusega vastavad inimesed sotsiaalmeedia postitustele argipäevadel ning eriti töötundidel ning ka vahemikus kell 19-20. Kõige suurem like'ide, share'de, reply'ide ja retweet'de ärakukkumine toimub aga nädalavahetustel.

Foto: Quartz

Uuring näitas samas, et Tokyos on suure tõenäosusega töökultuuri osas kord majas, kuna seal tõusis reaktsioonide hulk plahvatuslikult just pärast tööaega.

Twitteri ja Facebooki võrdluses selgus, et Twitteri postitustele on ligi kaks suurem tõenäosus vastuseid saada ning ka reaktsioonide aeg on kiirem. Samas ongi Twitter mõeldud pigem reaalajas suhtlemiseks, samas kui Facebook'i uudisvoogu juhib inimesteni teatud loogika alusel tegutsev algoritm.

Twitteri puhul täheldati veel, et pooled vastustest saabuvad postitustele poole tunni jooksul, Facebookil on see näitaja kaks tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles