Miks otsustas Mark Zuckerberg määrata endale ühedollarilise aastapalga?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg Foto: Reuters/ScanPix

Eile oli Facebooki keskkonnas järjekordne võimalus selle asutajale Mark Zuckerbergile küsimusi esitada. Näiteks selgitas multimiljardär, miks otsustas ta sarnaselt mitmele teisele tehnoloogiaettevõtjale võtta aastapalgana välja vaid ühe dollari, kirjutab Business Insider.

«Ma olen juba piisavalt palju raha teeninud. Praegusel hetkel olen ma keskendunud sellele, et teha võimalikult palju head sellega, mis mul juba on olemas. Põhiliselt saan ma aidata läbi Facebooki - ühendades maailma ning andes inimestele võimaluse jagada,» selgitas Zuckerberg.

«Samuti keskendun ma väljaspool Facebooki filantroopiale hariduse ja tervishoiu alal. Liiga palju inimesi surevad liiga varakult, saamata võimalusi, mida nad vääriksid. Maailmas on palju asju, mida tuleks parandada ning ma olen õnnelik, et mul on võimalus teha tööd neist mõnede asjade parandamise kallal.»

Tehnoloogiamaailmas on mitmeid teisi tegevjuhte, kes on samuti endale dollarilise aastapalga määranud - Tesla Motorsi asutaja ja juht Elon Musk, Zynga asutaja ja juht Mark Pincus ja Hewlett Packardi juht Meg Whitman.

Samas ei saa muidugi väita, et Zuckerberg peaks ühedollarilise palga tõttu eriliselt püksirihma koomale tõmbama - Forbesi andmetel on tema varanduse väärtuseks 37,7 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles