Kes on Läti suuremad maaomanikud?

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti.
Läti. Foto: SCANPIX

Lõunanaabrite maa ei kuulu enam ammu lätlastele, kui riiki mitte arvestada. Igast kümnest suuremast maaomanikust ettevõttest kuulub vaid kaks kohalikele juriidilistele või füüsilistele isikutele.

Viimase aasta jooksul on riigi 25 suurima maaomaniku nimistusse kuuluvad välismaised ettevõtted ostnud kokku enam kui 36 000 hektarit. Seda on poole võrra enam kui aasta varem, kirjutab ajaleht Latvijas Avize.

Suurim Läti maaomanik on firma Foran Real Estate, millele kuulub 49 300 hektarit maad mille katastriväärtus on 7,7 miljonit latti ehk 170 miljonit krooni. Ettevõte kuulub norrakatele ning Läti ärimehele Gundars Skudrinšile.

Edetabeli teisel kohal on 32 000 hektariga pealinna munitsipaalettevõte Rīgas meži ning esikolmiku lõpetab 27 500 hektariga Rootsi firma Myrtillus.

Suurim eraomanik on 4 850 hektariga Mihhails Ulmans, teisel kohal 4300 hektariga Modris Fokerots ja kolmandal 2900 hektariga Valentin Kokalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles