Michal: Eesti huvi on igal juhul tagada lennuühendused Euroopaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Jaanus Lensment

Hoolimata Euroopa Komisjoni otsusest Estonian Airi riigiabi kohta, plaanib Eesti igal juhul säilitada otselennud, ütles majandusminister Kristen Michal.

«Valmistume ka olukorraks, kui kõik ei lähe nii nagu soovime. Täna teeme Euroopa Komisjoniga koostööd ning kui neil peaks peale põhjalikku kaalumist otsus tulema, siis käitume sellele vastavalt. Kui otsus peaks olema Estonian Airi jaoks negatiivne, siis on mitmeid võimalusi. Võimaluseks on juba tegutsevate ettevõtjate soov võtta lennuliinid üle, võimalus on ka riigi poolne osalemine, et tagada vajalikud lennuühendused,» ütles Michal täna BNS-ile.

«Ehkki Estonian Airi osa Eesti lennunduses on 27 protsenti, siis ärilendudes on osakaal oluliselt suurem ja majandusele tervikuna on otselennuühendused väga vajalikud,» kommenteeris ta.

Möödunud aastal suure kahjumi teeninud Estonian Airi majandustulemused ei ole Michali sõnul riigiabi lubatavuse kaalumisel argument. Euroopa Komisjoni uurimine käib varasema perioodi ning sel ajal antud riigi poolse rahastuse kohta, lisas ta.

Estonian Air teatas täna, et lennufirma 2014. aasta käive oli 69,9 miljonit eurot ja tegevuskahjum 6,7 miljonit eurot, puhaskahjum kasvas 28 protsenti 10,4 miljoni euroni, mis jäi märgatavalt alla restruktureerimisplaanis eeldatule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles