Eesti Energia saab Narva II karjääri kaeveloa

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivikarjäär.
Põlevkivikarjäär. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Täna sõlmitud kokkuleppe alusel saab Eesti Energia Kaevandused enda kasutusse Usnova (Narva II) karjääri kaeveloa ning annab omalt poolt Viru Keemia Grupile vastu Sompa kaevanduse loa.


Kaevelubade vahetus on kasulik mõlemale poolele, kuna vahetuse järel saab kumbki ettevõte enda kasutusse ala, mis asub tänase kaevevälja ja tootmise naabruses, teatasid Eesti Energia AS ja Viru Keemia Grupp AS.

Eesti Energia hinnangul on Usnova kaeveväljalt võimalik varuda ligikaudu 18 miljonit tonni energeetilist põlevkivi, mis on kavas väljastada tänase Narva karjääri kaudu. Samasse suurusjärku jääb ka Sompa allmaakaevandusest saadava põlevkivi hulk.

Lisaks kohustub Viru Keemia Grupp võõrandama Eesti Energia Kaevandustele Narva põlevkivikarjääri II mäeeraldisel asuva Usnova kinnistu.

Ettevõtete aastased lubatud kaevandamismäärad lubade vahetusest ei muutu. VKG-l on see 2,77 miljonit tonni, Eesti Energia Kaevandustel 15,01 miljonit tonni.

Eesti Energia Kaevandused on Eesti Energia kontserni kuuluv ettevõte, mis tegeleb põlevkivi kaevandamisega varustamaks elektri- ja õlitootjaid kütuse ja toorainega. Ettevõttel on kaks kaevandust ja kaks karjääri ning raudteeveoga tegelev üksus. Eesti Energia Kaevandustes töötab ligi 3000 inimest.

Viru Keemia Grupp on Eesti erakapitalil põhinev põlevkivi ümbertöötlev ettevõte. Aastas töötleb VKG 1.8 mln. tonni põlevkivi, millest saab kõrgekvaliteetset põlevkiviõli, elektri - ning soojuse tootmiseks kasutatavat generaatorgaasi ning peenemaid kemikaale. Kontserni 11 ettevõtetes leiab rakendust rohkem kui 1400 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles