Maailma juhtiv klaaspakendite tootja investeeris Järvakandi tehasesse 25 miljonit eurot

Crisely Apri
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvakandi tehas.
Järvakandi tehas. Foto: O-I Production Estonia AS

Maailma juhtiv klaaspakendite tootja Owens-Illinois Inc (O-I) teatas Järvakandi tehasesse investeeritud 25 miljoni euro suuruse projekti edukast lõpetamisest. 

Osana ettevõtte varade optimeerimise kavast on O-I investeerinud Euroopa tehastesse viimase kahe aasta jooksul 280 miljonit eurot. Järvakandi investeeringu eesmärgiks oli tõsta tehase keskkonnasõbralikkust  ja parandada tootmisvõimekust. See loob paremad võimalused uudsete lahenduste pakkumiseks klientidele.

„Järvakandi on üks vähestest O-I’i tehastest, mis pakub meie klientidele kõrgekvaliteedilist, kirkast klaasist toodetud pakendeid. Tänu tehtud investeeringule saavad töötajad luua klientidele kvaliteetseid klaaspakendeid endisest veelgi keskkonnasäästlikumalt,” selgitas O-I tegevjuht Andres Lopez. 

25 miljoni euro suurune investeering hõlmab uut kõrge tõhususega hapniku ja gaasi segul töötavat klaasisulatusahju, kõrgetasemelisi kontrolliseadmeid, uusi tootmismasinaid ning klaasimurru eelsoojendussüsteemi. 

Järvakandi investeering on osa O-I varade optimeerimise kavast. 2015. aasta lõpuks on O-I investeerinud 3-aastase programmi raames  Euroopa tehastesse üle 420 miljoni euro, et tugevdada ettevõttete tootmisvõimekust ja turupositsiooni.

Owens-Illinois Inc on maailma suurim klaaspakendite tootja, mis on partneriks paljudele juhtivatele toidu- ja joogikaupu pakkuvatele kaubamärkidele. Kontserni 2014. aasta käive ulatus 6,8 miljardi dollarini ning selle 21-s riigis asuvas 75 tehases on ligi 21 100 töökohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles