Energiakontsern Adven omandas Rootsi ettevõtte Enycon

Crisely Apri
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adven Eesti koostootmisjaam Rakveres.
Adven Eesti koostootmisjaam Rakveres. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Soomes, Rootsis ja Eestis tegutsev energiaettevõte Adven omandas täna 2010. aastal loodud soojusettevõtte Enycon AB.

Enycon pakub keskkonnasõbralikke küttelahendusi kuueteistkümnes omavalitsuses üle Rootsi. Adveni kontserni tegevjuhi Matti Viljo sõnul omandas ettevõte Enyconi seoses Adveni jõulise laienemiskavaga. 

Enyconi juhatuse esimees Olle Backman väljendas heameelt kahe tugeva energiaettevõtte liitumise üle. “Enyconil ja Advenil on sarnane nägemus turuvõimalustest ja sellest, kuidas klientide eest võimalikult hästi hoolt kanda. Seetõttu on meil väga hea meel Adveniga jõud ühendada,” sõnas Backman. Enyconi juhtimist jätkab senine tegevjuht Håkan Andersson koos oma meeskonnaga.

Adven pakub terviklikke lokaal- ja kaugküttelahendusi nii avalikule kui ka tööstus-, kaubandus- ja teenindussektorile, samuti kohalikele omavalitsustele ning elanikkonnale. Enne Enyconi omandamist tootis ettevõte energiat enam kui 180-s tootmisüksuses, sellele kuulub enam kui 40 piirkondlikku küttevõrku ning mullu ulatus firma käive 150 miljoni euroni. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles