EfTEN Capital ostis Premia külmhoone laod

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Premia jäätise pakkimine.
Premia jäätise pakkimine. Foto: Liis Treimann

Ärikinnisvara investeeringutele keskendunud EfTEN Capital ostis Betooni tänav 4 asuva Premia Tallinna Külmhoone laokompleksi.


Sõlmitud kokkuleppe järgi jääb Premia Tallinna Külmhoone laokompleksi pikaajaliseks rentnikuks. Ettevõtete teatel finantseeris tehingut SEB Pank, selle maksumus on poolte kokkuleppel konfidentsiaalne.

Premia Tallinna külmhoone juhi Kuldar Leisi sõnul kasutab ettevõte tehingust tekkinud rahavooge äritegevuse laiendamiseks Baltikumi turul. «Oleme jätkuvalt huvitatud turuosa laiendamisest Balti riikides ja tänasel päeval on kinnisvarast loobumine üks võimalusi äritegevuse edasist kasvu finantseerida. Meie arvates peavad paljud tootmisettevõtted endalt küsima, kas nad tahavad jätkata tootjate või kinnisvaraarendajatena,» sõnas ta.

Tallinna Külmhoone ehitas laokompleksi 2002. aastal, laiendus valmis 2007. aasta detsembriks. Müüdud maaüksuse suurus on 18 773 ruutmeetrit.

EfTEN Capitali juhatuse esimehe Viljar Arakase sõnul on Premia Tallinna Külmhoone laokompleksi ost ettevõttele teine tehing paari kuu jooksul. «Me ei ole seadnud tempo hoidmist eesmärgiks. Tahame valida häid projekte, mille üheks oluliseks tingimuseks on kindlasti endise omaniku ja tulevase rentniku jätkusuutlikkus. Vaatame investeeringuid ärikinnisvarasse selle mõiste kõige laiemas tähenduses,» lauaus Arakas.

Juuli keskel ostis EfTEN Capital esimese investeeringuna Võrus asuva K-Rauta ehitusmaterjalide poe.

EfTEN Capital on tänavu kevadel asutatud ärikinnisvara investeeringuteks loodud varahaldaja, mille asutasid ettevõtjad Olari Taal, Hannes Tamjärv, Peeter Mänd, Arti Arakas, Jaan Pillesaar ja Olav Miil. Ettevõtte nõukogu esimees on Hannes Tamjärv ja juhatuse esimees Viljar Arakas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles