Euroopa poliitikud pole veel Kreeka osas lootust kaotanud

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminsiter Yanis Varoufakis (paremal) ja Hispaania majandusminsiter Luis de Guindos üleeile eurogrupi nõupidamisel,
Kreeka rahandusminsiter Yanis Varoufakis (paremal) ja Hispaania majandusminsiter Luis de Guindos üleeile eurogrupi nõupidamisel, Foto: SCANPIX

Euroopa poliitikud on soovitanud tungivalt Alexis Tsiprasel naasta läbirääkimislaua taha hoidmaks ära riski, et Kreeka võib langeda eurotsoonist välja.

Prantsusmaa rahandusminister Michel Sapin ütkes raadiojaamale Inter, et Kreeka väljalangemine euroliidust on risk ning eelkõige risk kreeklaste jaoks.

«Tõde on – ja Kreeka inimesed näevad seda – kas tahetakse läbirääkimisi jätkata või kas tahetakse võtta riski, et võidakse eurotsoonist lahkuda,» ütles Sapin.

Nii Prantsusmaa president Francois Hollande kui ka Saksamaa kantsler Angela Merkel on ühed paljudest Euroopa liidritest, kes peavad hädaistungeid arutamaks varuplaane pärast seda kui Kreeka teatas, et korraldab võlausaldajate ettepaneku suhtes rahvahääletuse.

Hispaania majandusminister Luis de Guindos ütles, et Kreekal on endiselt võimalus läbirääkimistele naasmiseks enne kui Kreeka maksetähtaeg Rahvusvahelisele Valuutafondile (IMF) homme kätte jõuab.

«Veel on aega,» ütles Guindos raadiointervjuus. «Minu arvates on võimalik veel läbi rääkida ja ma ei välista, et kokkuleppele võidakse jõuda veel enne homme keskööd,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles