Merkel kutsus Saksa poliitikud Kreeka-koosolekule

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa kantsler Angela Merkel hakkab Saksamaa poliitikutega Kreeka olukorda ja selle võimalikke tagajärgi arutama.
Saksamaa kantsler Angela Merkel hakkab Saksamaa poliitikutega Kreeka olukorda ja selle võimalikke tagajärgi arutama. Foto: ALAIN JOCARD/AFP

Kantsler Angela Merkel ja Saksamaa juhtivad poliitikud peavad täna maha erakorralise koosoleku, kus tulevad arutusele Kreekas kujunenud olukord ja selle võimalikud tagajärjed.

Eile vaikinud Merkel teatas pressiesindaja vahendusel, et kohtub erakondade liidrite ja parlamendiesindajatega pärastlõunal Berliinis, vahendab Bloomberg Business.

Samal ajal ütles asekantsler Sigmar Gabriel ringhäälingule ZDF, et Euroopa Liit seisab silmitsi suurima sisekriisiga alates oma eelkäija Euroopa Majandusühenduse asutamisest Rooma leppega 1950. aastate lõpus.

Nagu selgitas ajalehele Leipziger Volkszeitung kristlike demokraatide parlamendiesindaja ja Euroopa asjade komisjoni esimees Gunter Kirchbaum, võib Saksa riigikassa kahjum Kreeka maksekatkestuse korral olla vähemalt 80 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles