Rõivas: kompromissi tagasilükkamine on Kreekast vastutustundetu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: ALAIN JOCARD/AFP

Peaminister Taavi Rõivase sõnul ootasid kõik Euroopa Liidu ja euroala liikmesriigid, et Kreeka valitsus mõistab olukorra tõsidust, vajadust viia läbi reforme ja otsuste langetamise kiireloomulisust ning seetõttu valmistab eurogrupi rahandusministrite eilse kohtumise tulemus pettumust.

Rõivase hinnangul oli Kreeka majandus riigi eelmiste valitsuste tehtud reformide ja Euroopa toe tulemusel saavutamas juba näitajaid, mis lubasid olla optimistlikud riigi rahanduse kestlikkuse ning majanduse taastumise ja selle edasiste kasvuväljavaadete suhtes.

«Euroopa Liidu institutsioonid ja euroala liikmesriigid, nii nagu ka Eesti, on viimaste aastate jooksul näidanud üles märkimisväärset mõistmist, toetust ja solidaarsust Kreeka valitsuse ja Kreeka rahvaga,» ütles Rõivas valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel, lisades, et Kreeka valitsusel on veel võimalus jõuda tingimustes kokkuleppele.

Kreeka valitsuse ja parlamendi otsus korraldada järgmisel pühapäeval referendum sündis tema sõnul ootamatult ja partneritega konsulteerimata. «Leiame, et Kreeka valitsusosaliste otsus teha institutsioonidega koostöös läbi räägitud programmitingimuste täitmisele vastukampaaniat on vastutustundetu,» märkis Rõivas, kelle sõnul on otsusel tõsised tagajärjed eelkõige Kreeka inimestele ja majandusele.

Siiski avaldas ta lootust, et Kreeka rahvas suudab väga lühikese etteteatamisega esile kutsutud referendumil teha informeeritud ja vastutustundliku otsuse riigi tuleviku ja koha üle Euroopas. «Nendel otsustel on nii Euroopa kui Kreeka tulevikule kaugeleulatuv mõju,» teatas ta.

Rõivas kinnitas, et Eesti koos teiste euroala liikmesriikidega on täielikult pühendunud ja valmis tegema euroala stabiilsuse tagamiseks kõik vajaliku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles