Kreeka on maailma kiireimini kasvav šampanjaturg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šampanja.
Šampanja. Foto: Reuters

Šampanjatarbimine on võlakriisi käes vaevlevas Kreekas hüppeliselt tõusnud, ent tendentsi põhjustajateks on pigem rikkad turistid kui kohalikud, kirjutab The Telegraph. 

Šampanjatarbimine tõusis Kreekas mullu peaaegu viiendiku võrra, muutes riigi kõige kiiremini kasvavaks šampanjaturuks maailmas. Kui 2014. aastal kasvas šampanjamüük ülemaailmselt vaid 0,5 protsenti, siis Kreekas oli vastav näitaja Euromonitor Internatioli andmetel 18 protsenti.

Euromonitori alkohoolsete jookide analüütik Spiros Malandrakise sõnul ei tähenda näitajad, et kreeklased oleksid hakanud oma muresid kihiseva alkoholiga leevendama, sest suurimate šampanjaturgude, Prantsusmaa ja Suurbritanniaga võrreldes on tegemist siiski väikeste kogustega ning šampanjatarbimine on madalam kui enne võlakriisi.

Kuigi Kreeka šampanjaturg on suhteliselt väike, on see Malandrakise sõnul rabavalt kiiresti kasvav. Analüütiku sõnul on selle põhjuseks turistide sissevool, eeskätt populaarsetele saartele nagu Mykonos ja Santorini, mis näivad olevat finantskriisist täielikult puutumata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles