Harju maakohus kuulutas välja Aviesi pankroti, ent firma lubab turul jätkata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennufirma Avies lennuk
Lennufirma Avies lennuk Foto: Wikipedia.org

Harju maakohus kuulutas reedel välja lennufirma Avies AS-i pankroti ja nimetas ettevõtte pankrotihalduriks Veli Kraavi, vahendab BNS.

Pankrotimääruse peale võivad võlgnik ja pankrotiavalduse esitanud võlausaldaja esitada Harju Maakohtu kaudu määruskaebuse Tallinna ringkonnakohtule 15 päeva jooksul pankrotiteate avaldamisest, ütles Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots BNS-ile.

Võlausaldajate esimene üldkoosolek toimub Harju Maakohtu Kentmanni kohtumajas 15. juulil. Võlausaldajad on kohustatud hiljemalt kahe kuu jooksul pankrotiteate väljaandes Ametlikud Teadaanded ilmumise päevast arvates teatama haldurile kõigist oma enne pankroti väljakuulutamist tekkinud nõuetest võlgniku vastu, sõltumata nõude tekkimise alusest ja nõude täitmise tähtpäevast.

Rootsi ettevõtted Swedewings AB ja Bromma Air Maintenance AB nõuavad kohtus Eesti lennufirma Avies AS-i pankrotti. 

Lennufirma sõnul ohtu, et nad turult kaovad, praegu ei ole; selle asemel jätkatakse lendamist ja minnakse kompromisslahenduse teed, et ettevõte saaks oma tööd edasi teha.

"Sellist otsust oligi oodata ja menetlusel on mitu poolt. On koht, kus plaanitakse seda teha likvideerimisega, ja koht, kus likvideerimist ei tehta. Meie töötame selles suunas, et likvideerimist kui sellist ei tule," ütles Aviesi juht Allan Soll BNS-ile.

"Peame võimalikuks tegevuse jätkamist läbi võlausaldajatele suunatud kompromisspakkumise ja tervendamiskava ning sellise ettepaneku ajutine haldur kohtule ka tegi. Hetkeolukorras on ettevõte jätkusuutlik ning jätkame riigihankeliinide täitmist," lisas ta.

Rootsi transpordiamet lõpetas tänavu märtsi alguses päevapealt Aviesiga sõlmitud kolm teeninduslepingut ega sõlmi lennufirmaga enam uusi. Lennufirmale heidetakse ette lendude ärajäämist, hilinemist ja põhjendamatut ebatäpsust.

Lisaks vallandas Avies eelmise aasta lõpus paarkümmend pilooti, kes pöördusid kohtusse, et nõuda endiselt tööandjalt mitme kuu eest saamata tasu.

Lennufirma Avies teenindab liine Tallinn-Kuressaare, Tallinn-Kärdla ja Tallinn-Stockholm (Arlanda).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles