Varoufakis: Kreekale esitati teostamatu kokkulepe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis Foto: SCANPIX

Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis ütles täna Iiri raadiole, et Euroopa Liit ja Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) seadsid Kreeka silmitsi "selgelt teostamatu" kokkuleppega, ent sellest hoolimata ei lahku Ateena eurotsoonist, vahendab BNS.

"Kreeka on end painutanud, et institutsioonide mõnede üsna veidrate nõudmistega kohaneda. Nüüd on nende kord," ütles Varoufakis rahvusringhäälingule RTE.

"Kui mul kästakse anda allkiri punktiirjoonele selgelt teostamatu kokkuleppe all, siis seda ma ei tee. Institutsioonid asetavad minu ja mu valitsuse võimatusse olukorda," süüdistas ta.

Rahandusminister lisas aga, et Kreekal on kindel eesmärk eurotsooni jääda.

Euroala rahandusministrite kõnelused Kreeka võlakokkuleppe asjus lõppesid neljapäeval tulemuseta, uus kohtumine on planeeritud laupäevaks. Tulemust ei andnud ka peaminister Alexis Tsiprase ja võlausaldajate - Euroopa Komisjoni, Rahvusvaheline Valuutafondi (IMF) ja Euroopa Keskpanga (EKP) - liidrite kõnelused.

Kreeka on pidanud EL-i ja IMF-iga juba viis kuud läbirääkimisi reformikava üle, mis võimaldaks riigil kokkuleppe korral saada abipaketi viimase, 7,2 miljardi euro suuruse laenumakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles