Vaid 16 protsenti Facebooki tehnoloogiatöötajatest on naised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki tegevdirektor Mark Zuckerberg märtsis Facebook F8 konverentsil San Franciscos.
Facebooki tegevdirektor Mark Zuckerberg märtsis Facebook F8 konverentsil San Franciscos. Foto: Reuters / Robert Galbraith

Sotsiaalvõrgustik Facebook avaldas eile oma töötajaskonna soolist ja rassilist koosseisu puudutavad andmed. Naiste osakaal on tehnoloogiatöötajate seas kasvanud aastaga vaid ühe protsendi võrra 16 protsendile, kirjutab Wall Street Journal.

Vähemuste osakaal tehnoloogiatöökohtade seas kasvas aastaga 47 protsendilt 49 protsendile, enim suurenes Aasia päritolu töötajate osakaal. Facebooki juhtide hulgas kasvas Aasia päritolu töötajate osakaal 19 protsendilt 21 protsendile, latiinode osakaal langes samal ajal aga neljalt protsendilt kolmele protsendile.

«Kuigi me oleme viimase aasta jooksul liikunud positiivses suunas, on meile kõigile selge, et me ei ole ikka veel seal, kus me tahaks olla,» ütles Facebooki rahvusvahelise mitmekesisuse direktor Maxine Williams vastavas postituses. «Meil on veel palju tööd teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles