Tele2 käivitab juulist Lõuna-Eestis 22 uut 4G saatjat

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2
Tele2 Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tele2 käivitab 1. juulil Valga, Võru ja Põlva maakonnas korraga 22 uut 4G saatejaama, kuna lõpeb 4G edastamiseks vajaliku 800 Mhz sageduse piirang.

Tele2 Eesti raadiovõrgu juhi Tanel Sarri sõnul kasutasid lätlased 800 Mhz sagedust seni oma digi-TV edastamiseks, mis piiras Kagu- ja Lõuna-Eestis 4G levikut.

«Meil on edastusmastid valmis ehitatud ja kohe kui piirang juulist kaob, lülitame jaamad sisse. Kuna Läti digi-TV segav mõju kaob, siis paraneb 4G kvaliteet kogu Lõuna-Eestis Vastse-Kuuste, Kambja ja Elvani,» ütles Sarri.

Tele2 ehitas 2014. aastal Valga-, Võru- ja Põlvamaale 20 uut 2G, 3G ning 4G saatejaama ning lisab piirkonda tänavu kokku veel 37.

Ettevõte on viimaste aastatega investeerinud tehnoloogiasse ja teenuskvaliteedi tõstmisse 40 miljonit eurot ning vahetas 2014. aasta sügiseks välja kogu oma olemasoleva võrgu Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles