Kreeka läbirääkimised lõppesid taas tulemusteta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis (paremal) ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juht Christine Lagardetäna täna eurogrupi nõupidamisel.
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis (paremal) ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juht Christine Lagardetäna täna eurogrupi nõupidamisel. Foto: THIERRY CHARLIER/AFP

Rahandusminister Sven Sesteri sõnul ei jõudnud Kreeka rahvusvaheliste institutsioonidega, kelleks on Euroopa Komisjon, Euroopa Keskpank ja Rahvusvaheline Valuutafond kokkuleppele ning läbirääkimised lõppesid taas tulemusteta.

Sesteri sõnul kinnitasid kõik läbirääkimiste osapooled, et tehakse tööd selle nimel, et kokkuleppele jõutakse.

«Kreeka reformikavaga seotud dokumendid täna lõunaks viimaks esitati, aga kiire hinnang neile näitab rahulolematust veel nii Kreeka enda kui ka kreeditoride poolt ehk kokkuleppest rääkida ikka veel ei saa,» ütles Sester. «Rahandusministrid otsustasid kohtumise taas katkestada. Jätkata saab siis, kui Kreeka ning Euroopa Komisjoni, Euroopa Keskpanga ja Rahvusvahelise Valuutafondi vahelised läbirääkimised on piisavalt edasi liikunud.»

Läbirääkimised on käinud nüüd juba mitu kuud ning rahandusministrid on kaotamas kannatust. Kaks läbirääkimistega kursis olnud allikat ütlesid ajalehele The Wall Street Journal, et kohtumisel tõstsid mõned neist häält väljendades sellega oma frustratsiooni progressi puudumise pärast.

Enne eurogrupi nõupidamise algust väljendas Saksamaa rahandusminister igatahes oma pessimismi. Nõupidamisele minnes ütles ta, et Kreeka valitsus on pigem taganenud.

«Erimeelsused on pigem kasvanud kui kahanenud,» ütles ta ajakirjanikele. «Me pole erilist progressi saavutanud,» lisas ta.

Uute läbirääkimiste aega pole kokku lepitud, aga kuluaaris räägitakse, et see võiks toimuda laupäeval.

Kreeka praegune abiprogrammi kokkulepe Euroopa finantsstabiilsuse fondiga aegub 30. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles