Hillar Tederit süüdistanud Ukraina prokurörid lasti lahti

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillar Teder Harju maakohtus
Hillar Teder Harju maakohtus Foto: Tairo Lutter

Kolm Ukraina prokuröri, kes avaldasid survet Hillar Tederi ettevõtte töötajatele, lasti skandaaliga lahti, vahendab Äripäev Delovõje Vedomostit.

Neli aastat kestnud omanikevaheline konflikt Tederi ja tema äripartnerite vahel kontrolli pärast kaubandus- ja meelelahutuskeskuse ketis sai uue pöörde juuni alguses. Nimelt avaldas Ukraina ajakirjanik Vassili Krutšak 10. juunil internetis fotod kolme prokuröri omavahelisest kirjavahetusest, millest nähtus näiteks, et prokurörid kihutasid tunnistajaid andma endale sobivaid ütlusi ning plaanisid endale ebameeldivate inimeste ahistamist kohtus.

Kirjavahetuse sisu oli skandaalne nii vormi kui ka sisu poolest, mistõttu põhjustas Ukrainas suurt vastukaja ning prokuratuur lõpetas prokuröridega lepingud juba 12. juunil. Tederi ettevõte Arricano Real Estate soovib aga, et Ukraina võimud ei piirduks vaid vallandamisega, vaid algataks uurimise prokuröride tegevuse kohta, kuna nende hinnangul pakkusid prokurörid lihtlabaselt katust.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles