Valitsus loodab kujundada Eesti Põhja-Euroopa idufirmade keskuseks

Crisely Apri
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype
Skype Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Valitsus kinnitas täna Eesti ettevõtluse kasvustrateegia eelmise aasta aruande ja rakendusplaani aastateks 2015-2018. 

Eesti ettevõtluse kasvustrateegia 2020 näol on tegemist Eesti majanduse keskse strateegiaga järgnevaks viieks aastaks, kus pööratakse tähelepanu kolmele peamisele väljakutsele Eesti jõukuse kasvatamisel. Väljakutseteks on tootlikkuse tõstmine, ettevõtlikkuse ergutamine ja innovatsioonile julgustamine.

Eesti aktiivsus järgmisel viiel aastal on eelkõige suunatud valdkondadesse, kus ettevõtete ja teadlaste koostöö omab kõige suuremat potentsiaali lisandväärtuse kasvatamiseks: IKT, tervisetehnoloogia ja -teenused. 2020. aastaks on seatud eesmärgiks muutuda Balti- ja Põhjamaade ning Loode-Venemaa idufirmade keskuseks ja kujundada Eestist sobivaim riik suurkorporatsioonide arenduskeskuste jaoks Euroopas. 

Kasvustrateegia tegevussuunad on kirjas rakendusplaanis, mis koostatakse igaks aastaks.  Selle aasta tegevuste eelarveks on planeeritud ligikaudu 88 miljonit eurot. Rakendusplaani peamised elluviijad on EAS ja KredEx. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles