Eesti idufirma loob uuenduslikku nohuravi tehnoloogiat

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nohu
Nohu Foto: Page Pijorr

Eesti  tervisetehnoloogia iduettevõte Capster on asunud välja töötama uudset lahendust nohuraviks ja firma senine tegevus on piisavalt paljulubav kaasamaks kümneid tuhandeid eurosid investorite raha.

Nimelt arendab Capster toodet, mis võimaldab teaduspõhist ning naturaalset nohu ravimeetodit. Tegemist on nina loputamise süsteemiga, mis on abiks nii kroonilise, allergilise kui ka hooajalise nohu ravis.

«Toote prototüüp on värskelt valmis saanud ja autorõiguste omandamine on töös, seega ei saa me tänasel päeval veel avalikkusega isegi jooniseid ja pilte jagada,» ütles Postimehele Capsteri üks asutajatest Raivo Tamsalu.

Toote väljatöötamise idee sündis Tamsalu sõnul mõned aastad tagasi, kui ta soovis ise leida endale tõhusat nohu leevendajat. «Nüüdseks oleme juba pisut üle aasta kolmeliikmelise meeskonnaga idee kallal töötanud ning investorite toel loodame siseneda Eesti turule 2015. aasta sügisel,“ ütles  Tamsalu.

Tehnopoli Startup Inkubaatori  abil äsja kaasatud 85000-eurose investeeringu panid kokku seitse investorit, kellest  kolm on Äriinglite assotsiatsiooni EstBANi liikmed.

 "Huvitav toode, nooruslik ja äkiline tiim, selge turg ja strateegia,“ põhjendas investeeringut Erki Mölder.

Konkreetne ravimeetod on aastaid olnud kasutusel nina-kõrva-kurguarstide praktikas ja ravijuhendites, kuid tänaseni pole keegi suutnud tarbijale mugavat lahendust toota.

«Nina loputamine on efektiivne meetod, millega leevendada mitmete ninaga seotud haigusjuhtude sümptomeid. Capsteri arendatava toote eelisteks on lihtsus ja kasutusmugavus ning usun, et sellest saavad paljud abi,»lausus Eesti Kõrva-, Nina- ja Kurguarstide ning Pea- ja Kaelakirurgide Seltsi president dr Marek Metsmaa.

Capster on Tehnopoli Startup Inkubaatoris arenev iduettevõte, mis liitus inkubatsiooniprogrammiga 2014. aasta juulis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles