Google tahab hakata randmeseadmega patsientide tervisenäitajaid mõõtma

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i otsingumootor
Google'i otsingumootor Foto: SCANPIX

Tehnoloogiahiiglane Google teatas, et on loonud uue kasutaja tervisenäitajaid jälgiva randmeseadme, mille abil loodetakse astuda meditsiiniseadmete turule, kirjutab Bloomberg.

Eksperimentaalne seade, mille arendas valmis Google´i salajane innovatsiooniüksus Google X, suudab mõõta pulssi, südamerütmi ja naha temperatuuri, lisaks ka keskkonnaga seotud infot nagu heli ja valguse tugevust.

Google´i vastava arendusüksuse juhi Andy Conradi sõnul ei hakata seda müüma tavatarbijatele, vaid ettevõtte nägemuse järgi võiks selle välja kirjutada arstid pikaaegset jälgimist vajavatele patsientidele. Tema sõnul ei ole hetkel turul olevad nutikad randmeseadmed selleks veel piisavalt täpsed, kuid äsja avalikustatud seadmega suudab Google ka selle niši täita.

«Tulevikus võiks kasutajad kanda seda ka tõsisemate terviseprobleemide ennetamise eesmärgil,» leidis ta.

Google üritab koostöös teadlaste ja ravimitootjatega testida seadme täpsust ning saada seejärel luba selle USA ja Euroopa meditsiinisüsteemides kasutusele võtmiseks. Testidega alustatakse suvel ning hetkel otsitakse ka tootmispartnerit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles