Sester: lepet ei sündinud, kuid oleme valmis uuesti kohtuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Mihkel Maripuu

Kreeka saatis oma uued ettepanekud kokkuleppeks liiga hilja, mistõttu kokkulepet tänasel euroala rahandusministrite kohtumisel ei sündinud, sõnas rahandusminister Sven Sester.

Ta ütles, et Kreeka õhtul ja öösel saadetud ettepanekud läksid institutsioonidele, mitte liikmesriikide rahandusministritele. «Töö nende ettepanekutega seisab tegelikult alles ees,» tõdes minister, kelle sõnul kannavad viimase kaheksa tunni uudised märke, et Kreeka soovib üle vaadata veel mõningaid asju, näiteks pensionitega seonduvat. Veel pole teada, kas need eesmärgid kannavad aasta alguses seatud eesmärki muuta Kreeka jätkusuutlikumaks.

Rahandusminister ütles, et vahepeal külmunud läbirääkimiste protsess on taas elavnenud, ent on vara öelda, kas see kandub edasi kokkulepetesse.

Küll aga on rahandusministrid valmis taas kiiresti kohtuma, et Kreeka küsimust arutada. «Aeg surub peale ning selgelt ollakse edasiminekust huvitatud,» ütles minister. Teine abipakett peaks lõppema juba 30. juunil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles