Uute animafilmide järel joosti tormi

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vaatamata sellele, et Pixari uus animafilm Pahupidi pole USAs populaarseim film, oli selle esimese nädalavahetuse müügiedu suur, kirjutab The Wall Street Journal.

USA ja Kanada turgudel müüdi selle esimesel linastuses olnud nädalavahetusel, neljapäevast eilseni, 91,1 miljonit dollarit, mis on esikohal mitte olnud filmide uus müügirekord. Varasem rekord, jääb aastasse 2004, mil filmi «Päev pärast homset» pileteid müüdi 68,7 miljoni dollari eest.

Nädalavahetuse populaarseim film oli Jurassic World: Sauruste maailm, mida on näidatud kaks nädalavahetsust ning sel nädalavahetusel müüdi pileteid 102 miljoni dollari eest. Tegemist on esimese korraga, mil ühel ja samal nädalavahetult müüsid kaks filmi enam kui 70 miljoni dollari eest pileteid.

Välismaal müüdi Pahupidi pileteid 41 miljoni dollari eest, kõige populaarsem oli film Mehhikos ja Venemaal.

Jurassic Worldi piletimüük on juba lähenemas miljardile dollarile. USAs ja Kanadas on pileteid müüdud 398,2 miljoni ja välismaal 583,1 miljoni dollari eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles